חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית ירושלים >>

סובלים מהזעת יתר? אלו הטיפולים שיוכלו לעזור

 

תרופות בליעה, תכשירים למריחה, בוטוקס, ניתוח ולייזר – עולם הרפואה האסתטית מציע פתרונות מגוונים לנשים ולגברים שמתמודדים עם הזעת יתר. הכירו את היתרונות והחסרונות של כל שיטה

 

לפני שניגשים לפתור את הזעת היתר, נסביר בקצרה - מהי בכלל הזעת יתר? זוהי תופעה שפוגעת בכ-5% מהישראלים, באופן שווה בנשים ובגברים. הזעת יתר (היפרהידרוזיס), הופכת לכזאת כשהיא מתרחשת מעבר לכמות שהגוף זקוק כדי לבצע בקרה אחר חום הגוף. מצב זה לרוב מחולק לשני סוגים עיקריים:

1 - הזעת יתר ראשונית - הנגרמת ללא סיבה ברורה. יש הסוברים כתוצאה מגירוי יתר של מערכת העצבים המרכזית. 2 - הזעת יתר שניונית (המשנית למחלה קיימת זו או אחרת) במקרה זה יש לשלול מצבים רפואיים שונים כגון סוכרת, השמנת יתר, מצבים נוירולוגים שונים, תסמיני גיל המעבר וכדומה.

המועקה שגורמת הזעת היתר לא מתבטאת רק בעיגולי זיעה בבגדים, אלא פעמים רבות גם בתחושות קשות של בושה, חוסר ביטחון ופגיעה חברתית של ממש. בשל הפגיעה שהיא עלולה לעורר פותחו עם השנים מספר טיפולים שנועדו לתת פתרון, הנה הם לפניכם.

הזרקות בוטוקס

אותו חומר מפורסם המשמש להעלמת קמטים בפנים יכול גם לעזור בפעילות של בלוטות הזיעה. הרופא מאלחש את המקום ומזריק את החומר לאזור הטיפול. הבוטוקס יכול להביא לאחוזי הצלחה יפים של עד 80%. בניגוד לטיפול ניתוחי או בגלי מיקרו – בטיפול בוטוקס יש צורך בטיפולי תחזוקה עד פעמיים בשנה וכמובן בהתאם לצורך. חשוב לציין שבטיפול זה ובניגוד לטיפול ניתוחי אין מנגנון פיצוי, משמע לא מזיעים יותר במקומות אחרים.

מירה דריי

זהו טיפול מתקדם הפועל בטכנולוגיית גלי מיקרו ומציע פתרון יעיל לאזור בית השחי בלבד. ברוב המכריע של המקרים המטופלים נדרשים למפגש טיפולי אחד אשר את הזעת היתר לצמיתות באחוזים גבוהים, לעיתים רחוקות יידרש טיפול נוסף משלים.

הטיפול עצמו מעט ארוך יותר מבוטוקס ועשוי לקחת כשעה ורבע, הוא נעשה תחת הרדמה מקומית. בטיפול זה מחמם הרופא בעזרת גלי המיקרו של מכשיר המירה-דריי את בלוטות הזיעה בבית השחי וכך הוא למעשה מוציא אותן משימוש. ברוב המקרים המטופלים מרוויחים מהעובדה כי לאחר הטיפול ניכרת הפחתה של ריח הזיעה באזור.

כיום נחשב הטיפול במירה דריי לפופולרי מאוד וזאת בשל שילוב היתרונות שהוא מציע ובראשם כאמור היכולת לפתור את הזעת היתר בטיפול אחד בלבד (בקרב 80% מהמטופלים) עם התאוששות קלה בלבד.

טיפול תרופתי

רופא עור ולעיתים אף רופא המשפחה יכולים להמליץ על תכשיר אלומיניום כלוריד הניתן במרשם. זהו טיפול ראשוני לבעיה שמיועד למקרים קלים יחסית. החומר הזה חוסם פיזית ובולם את הפעילות של בלוטות הזיעה. מורחים אותו בלילה לפני השינה ובבוקר מנקים אותו מהגוף.

את התכשיר יש למרוח לפני השינה כשהאזור המטופל נקי ויבש. בבוקר יש לשטוף את שאריות החומר מהעור. ניתן להשתמש בתכשיר בכל אזור הסובל מהזעת יתר, אך השימוש הנפוץ הוא בבתי.

בשוק קיימות גם מספר תרופות מערכתיות הפועלות על מערכת העצבים ובכך משבשות את פעילות בלוטות הזיעה בין היתר. מדובר על תרופות כגון קלונידין, בנזודיאזפינים, או תרופות אחרות ממשפחת התרופות האנטיכולינרגיות ועוד. אלה יכולות לסייע, אך גם לגרום לתופעות אחרות של יובש בפה, ובמקרים קיצוניים גם אצירת שתן, הפרעות בקצב הלב או טשטוש בראייה.

בכללית אסתטיקה יכולים להציע לכם מגוון טיפולים לבעיית הזעת היתר:

ניתוח

במקרים קשים יותר הרופא יכול להמליץ על ניתוח שיפסיק את הזעת היתר וימנע אותה גם בעתיד. עם זאת חשוב לזכור שניתוח הוא הליך כירורגי הכרוך גם בסיכונים ולגרום במקרים מסוימים להופעה של מנגנון פיצוי - וייתכן שלאחר ההליך תסבלו מהזעת יתר באזור מרוחק מבית השחי.

איך אדע איזה טיפול מתאים לי?

אם אתם מחפשים להיפטר מהזעת היתר, אך לא רוצים ליטול תרופות או לחילופין מפחדים "להיכנס מתחת לסכין", מומלץ לפנות להתייעצות עם רופא מנוסה ומקצועי העובד בארגון בעל גב רפואי ואחריות שיכול להציע את כל שיטות הטיפול הקיימות ויוכל להבין יחד איתכם מה תהיה הדרך היעילה והמתאימה ביותר בעבורכם.

ד"ר ערן אלנבוגן, רופא מומחה לרפואת עור בכללית אסתטיקה

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים