חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות חולון בת ים >>

בת ים ציינה את יום הניצחון על גרמניה הנאצית

 

ביום (9.5) ציינו את יום הניצחון על גרמניה הנאצית, ויחד איתה גם העיר בת ים, שמציינת את היום מזה 23 שנה. הצעדה והטקס שהתקיים לאחר מכן, עמדו בסימן 76 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית.

 

בת ים ציינה את יום הניצחון על גרמניה הנאצית

ביום (9.5) ציינו את יום הניצחון על גרמניה הנאצית, ויחד איתה גם העיר בת ים, שמציינת את היום מזה 23 שנה. הצעדה והטקס שהתקיים לאחר מכן, עמדו בסימן 76 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית.

בצעדה בהובלת ראש העיר, צביקה ברוט, והמשנה לראש העיר, עו"ד אנסטסיה סהר, מחזיקת תיק הקליטה, ומנכ"לית העירייה, יודפת אפק-ארזי, צעדו עשרות ווטרנים (ותיקי מלחמת העולם השנייה), פרטיזנים, נצורי לנינגרד (היום סנט פטרסבורג) וניצולי שואה, כשהם מעוטרים בסמלים ואותות מלחמה. לצידם צעדו בני משפחותיהם, חניכי תנועות הנוער בעיר וכן תושבים רבים שהביעו להביע כבוד והערכה ללוחמים הוותיקים והאמיצים. 

לקראת הטקס המצוין כל שנה סמוך לאנדרטה שברחוב העצמאות, חטיבת תשתיות החלה במבצע מיוחד להאצת העבודות הפיתוח בשדרות העצמאות ופתיחת המקטע של האנדרטה במיוחד לקראת הטקס על מנת לקיימו כסדרו.

יום הניצחון על גרמניה הנאצית מצוין בישראל מדי שנה ב- 9.5, ביוזמת עולי ברה"מ לשעבר. ביום זה מעלים על נס את תרומתם של מיליון וחצי היהודים שלחמו במלחמת העולם השנייה בצבאות בעלות הברית וביחידות הפרטיזנים, ובהם חצי מיליון היהודים שלחמו בצבא האדום של ברית המועצות לשעבר.

יותר מ-250,000 חיילים יהודים נהרגו במלחמת העולם השנייה, רובם חיילים בצבא האדום וביחידות הפרטיזנים. כ-200,000 לוחמים יהודים זכו באותות הצטיינות על לחימתם.

ראש העיר, צביקה ברוט, נשא דברים בתחילת הטקס לאחר הצעדה המסורתית ואמר: "לפני שנה בשיאה של מגפת הקורונה הגעתי לבקר באחד ממרכזי הדיור המוגן בעיר. במהלך הביקור ניגש אליי אחד הדי=F8ים במקום, שהיה לוחם בצבא האדום בזמן מלחמת העולם השניה, וביקש ממני דבר אחד – אל תשכחו אף פעם את הסיפור שלנו. הדברים של הוטירן, תושב העיר, מזכירים לי ולכל תושבי העיר כמה חשוב ציון היום והמסורת של הטקס והצעדה מידי שנה, ואני מתחייב שנמשיך לזכור את הסיפור שלהם כל השנה כל שנה"

 

 

 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים