חיפוש
 
לדף הבית >>     best link >>

ערב שכולו איטלקי

 

המטבח האיטלקי נחשב לאחד המטבחים הטעימים ביותר בעולם – ובצדק. זהו מטבח המושתת על חומרי גלם משובחים, בצקים מעולים ומילויים שכולם אוהבים. אם אתם רוצים ליהנות מערב שכולו בטעמים של טוסקנה ונאפולי, אספנו עבורכם את הבסיס שעליו מושתת הקולינריה האיטלקית

 

המטבח האיטלקי נחשב לאחד המטבחים הטעימים ביותר בעולם – ובצדק. זהו מטבח המושתת על חומרי גלם משובחים, בצקים מעולים ומילויים שכולם אוהבים. אם אתם רוצים ליהנות מערב שכולו בטעמים של טוסקנה ונאפולי, אספנו עבורכם את הבסיס שעליו מושתת הקולינריה האיטלקית.

פסטה וריזוטו – לב ליבה של התרבות האיטלקית

אין ספק כי פסטה היא אחד מהמאכלים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי, וגם על הישראלים זה לא פסח. לפסטה האיטלקית יש מגוון עצום של צורות, מרקמים ורטבים מעולים שעוטפים אותה. החל מרוטב עגבניות, שמנת ובולונז, ועד לרוטב רוזה, אלה וודקה פנה ואלה ג’נובזה. אלו הם חלק קטן מהרטבים שתוכלו להכין בערב שכולו איטלקי.

ריזוטו, האורז העגול והדביק הוא מאכל טעים מאין כמותו, שכן האורז מבושל עם שמנת. יש שלל סגנונות גם לריזוטו, החל מריזוטו אלה מילנזי (זעפרן) וכלה בריזוטו אי פונגי (פטריות) הנחשבים לפופולריים במיוחד, יש עוד סגנונות רבים, שהאיטלקים נוהגים להכין לפי האזורים השונים של איטליה.

פיצה – מסורת עתיקת יומין

הפיצה הנאפוליטנית, שהיא הפיצה שממנה הכול התחיל, כבשה את העולם בסערה. שילוב חומרי הגלם המשובחים באזור נאפולי, אפשר להכין לא פחות מאשר יצירת אומנות קולינרית. אז אם החלטתם להגיש פיצה בערב האיטלקי שלכם, מומלץ שתחפשו מתכון לפיצה ממש כמו זו שמכינים בנאפולי. ואם אתם רוצים לשמר את המסורת, הכינו פיצה מרגריטה בצבעי הדגל האיטלקי. אין ספק שהפיצה הזו תזכה לשבחים ומחמאות.

אנטיפסטי – משהו קטן לנשנש לפני הארוחה

האנטיפסטי האיטלקי הם למעשה הנשנוש הקל שלפני הארוחה, מתאבנים איטלקיים אם תרצו. תוכלו להכין בערב האיטלקי שלכם את מיטב מנות הפתיחה האיטלקיות, לדוגמה ברוסקטה שעליה מונחות עגבניות קצוצות, טריות, מתובלות עם שמן זית ושום טרי או לחילופין סלט קפרזה מצוין המכיל עגבניות, עלי בזיליקום טריים ומוצרלה עם נגיעה של שמן זית. פשוט מעדן.

יינות וגבינות – הזיווג המושלם

באיטליה יש מקומות רבים, בייחוד באזורים הכפריים שבהם מייצרים גבינות ויינות משובחים. בין אם מדובר באזור קיאנטי שממנו מגיע יין הקיאנטי ובין אם מדובר בפרמז’ן או במוצרלה או בשלל גבינות ויינות אחרים שמיוצרים תחת ידיהן המוכשרות של האיטלקים. גם אתם יכולים לרכוש את מיטב הגבינות האיטלקיות, להגיש אותן על פלטת גבינות, לשלב עימן פירות טריים ויין איטלקי וליהנות מערב יוצא מן הכלל בניחוח איטלקי.

קינוח איטלקי – משהו קטן וטוב

הקינוחים האיטלקיים הם לא פחות מאשר חגיגת טעמים ומרקמים. אנו צריכים להודות לאיטלקים על הגלידה, עוגת הטירמיסו המדהימה בעלת טעמי הקפה העזים, הקנולי הטעים שממולא בגבינת רקוטה מתקתקה,  הפנקוטה הקרמית שמוגשת עם רוטב קרמל או רוטב פירות יער מעולים ועוד שלל מאפים וקינוחים נהדרים שרק האיטלקים מכינים. לסיום הערב האיטלקי שלכם, כדאי מראש להתכונן עם קינוח או שניים מן המטבח המצוין הזה.

לצד הקינוח תוכלו כמובן להגיש שתייה חמה כמו אספרסו, מקיאטו, לאטה, אמריקנו, קפוצ’ינו ועוד.

יצירת אווירה כמו באיטליה

ערב איטלקי לא יכול להיות מושלם ללא יצירת אווירה שמתאימה לאיטלקים. זה הזמן לפרוס מפה משובצת על גבי השולחן שלכם, להשמיע נעימות איטלקיות ברקע, להניח על השולחן כוסות של יין לצד בקבוק של יין איטלקי, שכבר אתם מאווררים בתוך קראף כדי שיקבל את כל הארומות הנדרשות, כל את כמובן, כשבתנור שלכם ועל הגז כבר מתבשלות מנות איטלקיות נהדרות!

אוכל איטלקי זה תרבות של החיים

לסיום נדגיש בפניכם כי באיטליה אוכל לא מיועד לשם אכילה בלבד כדי להתקיים ולשבוע, אלא מדובר בדרך שבה האיטלקים חוגגים את החיים, זהו ביטוי של אהבה, התמקדות בפרטים הקטנים, תרבות שזורמת בעורקים לאורך אלפי שנים והרבה שמחה שמשולבת בחיים דרך האוכל. אמצו את הגישה הזו בערב האיטלקי שלכם ויהיה לכם ערב יוצא מן הכלל.

 קרדיט תמונה ל pixabay

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים