על פי הנטורפתיה מהם המקורות הטובים ביותר לחלבון צמחי
הכותבת הינה לוסי רבין מאשדוד, נטורפתית ומומחית בתזונה טבעית. איך ניתן לצרוך חלבונים מהצומח ומהם יתרונותיהם?
חלבונים מן הצומח הם חלבונים שמקורם במזונות צמחיים, ומהווים חלופה לחלבונים מן החי. הם חיוניים לבניית שרירים, תחזוקת רקמות, ייצור אנזימים והורמונים, ולתהליכים רבים בגוף.
מקורות עיקריים לחלבונים מן הצומח:
- קטניות:
- עדשים (ירוקות, כתומות, שחורות).
- חומוס.
- שעועית (לבנה, שחורה, אזוקי, ועוד).
- פולי סויה (כולל טופו, טמפה, ואדממה).
- דגנים מלאים:
- קינואה.
- אורז מלא.
- שיבולת שועל.
- כוסמת.
- אמרנט.
(לוסי רבין מאמנת הוליסטית לאורח חיים בריא. mcity) - אגוזים וזרעים:
- אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים.
- זרעי צ’יה, פשתן, חמנייה ודלעת.
- תחליפים מעובדים:
- מוצרי סויה (כגון טופו, טמפה).
- אבקות חלבון צמחיות.
- ירקות ופירות:
- ירקות ירוקים כמו ברוקולי ותרד (למרות שתכולת החלבון נמוכה יחסית).
- פירות כמו אבוקדו, בננה ואוכמניות מכילים כמויות קטנות של חלבון.
- אצות:
- ספירולינה: נחשבת מקור מצוין לחלבון, עם עד 60-70% חלבון למשקל.
יתרונות חלבונים מן הצומח:
- דלים בשומן רווי ונטולי כולסטרול.
- עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
- מתאימים לטבעונים, צמחונים ולאנשים המעוניינים להפחית את צריכת החלבון מהחי.
(לוסי רבין-מדריך במתנה. mcity)
אתגר: חלבון מלא
חלק ממקורות החלבון הצמחיים אינם "חלבון מלא", כלומר, הם אינם מכילים את כל 9 חומצות האמינו החיוניות בכמות מספקת. עם זאת, ניתן לשלב מזונות שונים (כגון קטניות ודגנים) כדי להשיג חלבון מלא בארוחה או לאורך היום.
אתם רוצים לדעת איך לשפר את הארוחות שלכם עם חלבון מן הצומח? אני כאן בשבילכם
אשמח ללוות אתכם בבניית תזונה בריאה ונכונה בהתאם לצרכים האישיים שלכם.
יש לכם עוד שאלות ללוסי רבין,נטורופתיה - תזונה טבעית? כנסו!
058-5430092 בחזרה לאתר שלי המיניסייט שלי
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |